Grote namen tijdens galawedstrijd Groene Mars Marokko

marokko
0
22 okt '16
Niet alleen voetbalicoon Diego Maradona zal te bewonderen zijn in het gerenoveerde stadion van Laayoune.

Ter gelegenheid van de 41e viering van de Groene Mars, waarbij koning Hassan II de Marokkanen opriep massaal richting onze Sahara te gaan als reactie op de Spaanse bezetting, vindt er onder andere een galawedstrijd plaats. Aanvankelijk was alleen Diego Maradona bekend als één van de grote namen die hier aan zou deelnemen. Nu blijkt, gebaseerd op bronnen om en rondom de Marokkaanse voetbalbond, dat nog meer bekende oud-voetballers de galawedstrijd zullen aandoen. 

Behalve de viering van de Groene Mars zal ook het gerenoveerde Sheikh Mohamed Laghdaf stadion (zie foto) heropend worden. Ook vorig jaar werd de galawedstrijd hier gespeeld. De komst van Maradona is nog niet officieel bevestigd overigens. Andere namen die circuleren zijn onder andere die van George Weah (ex Chelsea), Rivaldo (ex Barcelona) en Alessandro Altobelli (ex Juventus).

Om Maradona toch over de streep te trekken zou er, zo meldt een verantwoordelijke binnen de Marokkaanse voetbalbond aan EFE, net als vorig jaar een onbekend geldbedrag zijn aangeboden aan de Argentijn. 

© Redactie 2016
marokko
groene mars
galawedstrijd
diego maradona
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi