Bezoek Mohammed VI is 'ongekend historisch evenement'

marokko
0
24 okt '16
Het bezoek van Koning Mohammed VI aan Tanzania is volgens de Tanzaniaanse minister van Buitenlandse Zaken een 'ongekend historisch evenement'.

Het bezoek van Koning Mohammed VI aan Tanzania is "een ongekende historisch evenement voor dit Oost-Afrikaanse land," zei Tanzaniaanse minister van Buitenlandse Zaken, Augustine Mahiga, volgens de Maghreb Arabische Press (MAP).

"Wij zijn uiteraard zeer blij met het bezoek van de koning van Marokko dat beide landen in staat zal stellen om diepere relaties te smeden, dankzij de politieke banden tussen het koninkrijk Marokko en president John Magufuli, die de weg voor een bredere economische samenwerking heeft geopend," vertelde Mahiga tijdens de persgelegenheid van het officiële bezoek van de koning aan Tanzania. 

De Tanzaniaanse minister zei in dit verband, dat tijdens dit bezoek een aantal samenwerkingsakkoorden zullen worden opgetekend op verschillende gebieden, zoals de luchtvaart, toerisme, infrastructuur en energie. Hij uitte daarbij zijn hoop dat dit bezoek zal bijdragen aan de stroming van Marokkaanse investeringen naar Tanzania.
Verwijzend naar de opening van een Marokkaanse ambassade in Dar es Salaam, zei Mahiga dat zijn land binnenkort een consulaat-generaal zal openen in Marokko.
Hij voegde toe dat de politieke betrekkingen tussen Marokko en Tanzania dateren uit de jaren 1960, ten tijde van de late Tanzaniaanse president Julius Nyerere en koning Mohammed V, die belangrijke links met betrekking tot de Afrikaanse onafhankelijkheidsbeweging hebben gehandhaafd.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
tanzania
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi