Terreuralarm bij de grens van Ceuta en Melilla

marokko
0
24 okt '16
Buitenlandse inlichtingendiensten hebben de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten gealarmeerd over een ernstige terroristische dreiging.

Volgens de krant Al Massae zouden de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten waarschuwingen van buitenlandse inlichtingendiensten hebben ontvangen over de dreiging van terroristische acties door Daesh gericht op Ceuta en Melilla.

Deze mogelijke terroristische aanslagen zouden al worden voorbereid en het zou onder andere gaan om eindejaarsfeesten die over bijna 2 maanden zullen plaatsvinden. Ze zouden, volgens Al Massae, gericht zijn op gevoelige plekken. 

De waarschuwingen van buitenlandse inlichtingendiensten hebben de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten gedwongen om het toezicht op de stroom van mensen die zich door de lucht en landgrenzen bewegen te versterken.

Volgens Al Massae, bemoeilijkt deze verhoogde surveillance reizen voor Marokkanen die in steden zoals Tetouan en Nador wonen en die altijd hebben genoten van makkelijke toegang tot Ceuta en Melilla. 

Marokko werkt altijd nauw samen met Spanje in de strijd tegen het terrorisme. De inlichtingendiensten van de twee landen hebben herhaalde grootschalige operaties uitgevoerd om terroristische cellen in zowel Marokko als in Spanje te ontmantelen. En deze samenwerking gaat verder met een regelmatige uitwisseling van informatie aan beide zijden van de Middellandse Zee.

© Redactie 2016
marokko
daesh
terrorisme
ceuta
melilla
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi