Oplichters achter de tralies in Marokko

marokko
0
24 okt '16
Een criminele bende die juweliers oplichtte is gearresteerd in Marrakech.

De politie uit Marrakech arresteerde de vermeende leider van deze bende vorige week in Casablanca, meldt de krant Al Massae. Volgens de krant laat voorlopig politie-onderzoek zien dat de bende wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte en gebruik van valse officiële documenten.  

Het begon allemaal toen juweliers in Marrakech een klacht indiende van oplichterij. De bende gebruikte ongedekte cheques en kregen waardevolle juwelen daarvoor terug. Na politie onderzoek bleek ook dat de cheques verbonden waren aan bankrekeningen die geopend waren met vervalste identiteitsbewijzen. 

Na deze ontdekking besloot de politie om verder onderzoek te doen om de belangrijkste verdachten te vinden. Met behulp van de bewakingscamera's van de banken waar de bankrekeningen werden geopend, waren de onderzoekers in staat om een lid van de criminele organisatie te identificeren.

Bronnen van de krant zeggen dat de rolverdeling tussen de verschillende leden van de criminele bende goed waren verdeeld. Terwijl één van de verdachten verantwoordelijk was voor het openen van bankrekeningen met behulp van een vervalste nationale identiteitskaart, werden andere individuen van het criminele netwerk in gezet om juweliers op te lichten door het gebruik van ongedekte cheques.

© Redactie 2016
marokko
juwelier
oplichters
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi