Vier jaar cel voor aanvallen Nederlandse toeriste in Marokko

marokko
2
24 okt '16
De rechtbank in Fes heeft een man tot 4 jaar cel veroordeeld voor het aanvallen van een 22 jarige Nederlandse toeriste met een scheermes.

Twee weken na de feiten, heeft de rechtbank van Fes snel een uitspraak geveld. Akhbar Al Yaoum meldt vandaag dat de man werd veroordeeld tot 4 jaar cel.

De zaak gaat terug naar het begin van deze maand, toen de veroordeelde twee Nederlandse toeristen zag passeren in de medina, waarvan éen in het bijzonder zijn aandacht trok door haar mooie rondingen. Akhbar Al Yaoum meldt dat de man eerst geprobeerd heeft om woorden te wisselen met de Nederlandse, maar omdat hij geen vreemde talen kent, konden ze elkaar niet begrijpen. De man besluit dan om hen te volgen in de smalle steegjes van de medina.

De krant voegt eraan toe dat de man inderdaad te ver is gegaan. Hij had een scheermes bij zich waarmee hij de broek van de Nederlandse scheurde, omdat hij volgens eigen zeggen haar rondingen wilde bewonderen. Precies zoals hij in het verleden ook bij andere vrouwen had gedaan.

Op het moment dat hij de broek wilde scheuren, sneed hij ook in het lichaam van de vrouw. Nadat dit een grote wond tot gevolg had die heftig bloedde, raakte de man in paniek en vluchtte weg.

In een telefonisch interview met de krant verteld de jonge Nederlandse dat zij verheugd is over de uitspraak van de rechtbank, maar wel vind dat gezien het feit de straf veel zwaarder had moeten zijn.
© Redactie 2016
marokko
nederlandse
toerist
veroordeeld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi