VoIP verbod Marokko van de baan in aanloop COP22 conferentie

marokko
1
25 okt '16
Marokko keert terug van haar keus om VoIP gesprekken in de ban te doen.
Sinds januari was het in Marokko, bij de meeste providers, niet meer mogelijk om VoIP gesprekken te voeren. VoIP, beter bekend als internettelefonie wat de meesten in de vorm van WhatsApp of Skype kennen, was dus niet meer mogelijk indien je niet over de juiste applicaties beschikte om de blokkade te omzeilen. Nu, zo melden verschillende Marokkaanse bronnen, lijkt het verbod stilletjes te zijn opgeheven door de overkoepelende instantie die het telefoonverkeer reguleert (ARNT).

Deze ommezwaai lijkt het gevolg van een rapport wat onlangs is verschenen. Een Amerikaans bureau wat technologische innovatie monitort berekende dat de Marokkaanse economie sinds dit verbod om en nabij de 320 miljoen euro is misgelopen. Daarbij komt ook dat Marokko's drie grootste telefoonaanbieders (Maroc Telecom, Meditel en Inwi) flink wat kritiek en klachten over zich heen hebben gekregen. Er zou zelfs massaal zijn opgeroepen tot een boycot van deze aanbieders.

Er wordt wel geadviseerd aan de consumenten die de blokkade nog omzeilen middels VPN deze nog niet uit te schakelen. Naar verluidt zou de ARNT de blokkade alleen hebben opgeheven vanwege de naderende COP22 conferentie, gehouden in Marrakech van 7 tot en met 18 november. Tijdens deze conferentie zullen onder andere betrokkenen bij de Verenigde Naties aanwezig zijn om milieuproblematiek te bespreken.
© Redactie 2016
marokko
voip
verbod
whatsapp
skype
viber
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi