Twee Marokkaanse imams gearresteerd in Ibiza

marokko
8
25 okt '16
Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zei vandaag twee Marokkaanse imams te hebben gearresteerd in Ibiza voor pro Daesh propaganda.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken waren de twee imams respectievelijk 31 en 35 jaar oud en werkten zij officieel in de Al Fath moskee in Ibiza. Een van hen heeft een Facebook-pagina met een open platform waar de Daesh ideologie en propaganda verspreid werd.

De twee imams zouden, volgens de Spaanse autoriteiten, de ideologie van Daesh verspreiden onder de gelovigen van de stad en in het bijzonder aan minderjarige gelovigen die lessen volgden in de moskee.

Er is propaganda materiaal in beslag genomen tijdens de arrestatie van de twee vermeende daders, die worden gezien als wervers voor Daesh, meldt Lefr360.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, vond de arrestatie van de twee imams plaats in samenwerking met de Marokkaanse overheid.

Door de arrestatie van beide imams is volgens de Spaanse autoriteiten het aantal jihadisten gearresteerd sinds 2015 opgeklommen naar 156. In Spanje geldt op dit moment terreuralarm niveau 4.

© Redactie 2016
marokko
imams
daesh
spanje
ibiza
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi