Koning geeft aftrap voor de bouw van een moskee in Dar Es Salaam

marokko
1
25 okt '16
Koning Mohammed VI gaf dinsdag de aftrap voor de bouw van een nieuwe moskee in Dar Es Salaam, de hoofstad van Tanzania.

Koning Mohammed VI, werd hierbij vergezeld door Prins Moulay Ismail en was in aanwezigheid van de Tanzaniaanse minister-president Kassim Majaliwa. De moskee zal de "Mohammed VI Moskee" genoemd worden.

Dit Koninklijke initiatief is een reactie op het verzoek van de Mufti Zubair Abubakr Ben Ben Ali, voorzitter van de Nationale Moslim Raad van Tanzania, na zijn uiting voor een dringende noodzaak van een moskee in Dar es Salaam.

Het religieuze en culturele gebouw met een oppervlakte van 7400 vierkante meter zal een gebedshal bieden waar plaats is voor meer dan 5.000 gelovigen, een bibliotheek, een conferentieruimte, een cultureel en bestuurlijk paviljoen, parkeerplaatsen en groene zones.

Bij deze gelegenheid heeft koning Mohammed VI tevens 10.000 exemplaren van de Heilige Koran gedoneerd aan de Nationale Moslim Raad van Tanzania, meldt Le360.

De voorzitter van de Nationale Moslim Raad hield vervolgens een toespraak waarin hij  zijn oprechte dank uitsprak aan het Koninkrijk Marokko en Koning Mohammed VI voor de bouw van deze grote moskee.

Bij zijn aankomst op de bouwplaats van de moskee werd de Koning verwelkomd door Mufti Zubair Abubakr Ben Ben Ali, de gouverneur van Dar es Salaam, de burgemeester van deze stad en een belangrijke Tanzaniaanse religieus leider.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
moskee
dar es salaam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi