Marokkaan die zich bij Daesh wilde voegen krijgt 8 jaar celstraf in Turkije

marokko
1
26 okt '16
Een Marokkaanse man die in Turkije woont en zich bij Daesh wilde voegen is veroordeeld tot 8 jaar celstraf.

De man die in Turkije woont wilde naar Syrië afreizen om mee te doen in de gewapende strijd van Daesh. Deze informatie werd doorgegeven door het Turkse dagblad Hurriyet en door de Arabisch-talige krant Al Massae in hun editie van vandaag gemeld.

De Arabisch-talige krant Al Massae benadrukte dat de Marokkaanse El Mamoun Battoui, 42 jaar oud, afgelopen februari werd gearresteerd in de stad Borssa voor het behoren tot de terroristische organisatie Daesh. De vermeende terrorist, die eerder ook in België woonde, had de Turkse rechter gevraagd hem niet uit te leveren aan Marokko, zijn vaderland: "Zet mij hier in de cel voor honderd jaar, maar stuur mij niet naar Marokko, want ik riskeer de doodstraf."

In de Turkse krant staat ook dat El Batouti werd gearresteerd nadat er pro-Daesh leuzen werden gevonden in zijn mobiele telefoon. Dit is wat zijn arrestatie zou rechtvaardigen.

Mamoun El Batoui ontkend lidmaatschap van de terroristische organisatie en zei dat hij de pro-Daesh video's die op zijn telefoon werden gevonden alleen had bekeken en vervolgens onmiddellijk verwijderd. 


© Redactie 2016
marokko
daesh
turkije
celstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?