Twee aardbevingen in Centraal-Italië

buitenland
0
27 okt '16
Centraal-Italië is woensdagavond door twee aardbevingen getroffen, waarvan de tweede flink krachtiger was dan de eerste.

De eerste beving had een kracht van 5,4. De tweede kwam twee later met een kracht van 6,0, aldus de Amerikaanse geologische dienst USHS. De bevingen vonden plaats op zo'n 70 kilometer van de stad Perugia, maar allebei werden ze gevoeld in Rome, ruim 150 kilometer verderop.

Beide bevingen vonden plaats op zo'n 10 kilometer diepte, betrekkelijk dicht bij het oppervlak voor een aardbeving. Het epicentrum lag in beide gevallen vlak bij het stadje Castelsantangelo, in de regio Marche. In het plaatsje met zo'n driehonderd inwoners is de stroom uitgevallen, aldus de burgemeester.
Volgens dagblad Corriere della Sera vluchtten veel mensen in Rome de straat op toen de aarde begon te schudden. Zeker twee mensen raakten gewond, maar vooralsnog zijn er geen meldingen van dodelijke slachtoffers, aldus de krant. De hulpdiensten maakten alleen melding van een enkele lichtgewonde. In Pescara, aan de oostkust, werd een voetbalwedstrijd tussen de thuisploeg en Atalanta Bergamo stilgelegd.

Schade is er wel. In sommige plaatsen dichtbij het epicentrum stortten gebouwen in. In Camerino kwam de kerktoren naar beneden. Enkele wegen zijn geblokkeerd door grote rotsblokken.

Hetzelfde gebied werd in augustus ook getroffen. Toen kwamen bijna driehonderd mensen om het leven. Die beving had een kracht van 6,2 en vond plaats op zo'n 5 kilometer diepte.

© ANP 2016
italië
aardbeving
schade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi