Marokkaanse politieagent gearresteerd voor corruptie

marokko
3
27 okt '16
Een politieagent in Casablanca werd woensdag gearresteerd nadat hij herhaaldelijk de manager van een bar chanteerde.

De politieagent is betrokken bij een geval van afpersing en omkoping en werd gearresteerd naar aanleiding van een klacht van de manager van de bar in Ain Diab in Casablanca, meldt het Arabische dagblad Assabah vandaag. 

De politieagent zou regelmatig geld willen zien van de eigenaar van de bar en hebben gedreigd om de bar te sluiten als deze hem het gevraagde bedrag niet zou betalen. De politieagent ontvang ook enige tijd geld omdat de manager bang was dat de bar daadwerkelijk anders gesloten zou worden. Maar geconfronteerd met deze herhaaldelijke bedreigingen besloot de manager uiteindelijk een klacht in te dienen bij de officier van justitie.

Naar aanleiding van deze klacht zette de politie een val voor de verdachte door de telefoon van de manager af te tappen. Hierdoor kon de politie bewijs verzamelen en de schaamteloze corruptie een halt toe roepen. Het was niet de eerste poging tot corruptie van deze politieagent.

 Wij weten allemaal dat er nog veel corrupte agenten in Marokko rondlopen, maar deze eerste babystap om dit probleem aan te pakken juichen wij van harte toe.



© Redactie 2016
marokko
casablanca
corruptie
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?