Marokko wil in 2020 bij top 20 toeristische bestemmingen horen

marokko
0
30 okt '16
Hervormingen van de regelgeving in 2010 brengen Marokko dichterbij het doel om in 2020 éen van de 20 populairste toeristische bestemmingen ter wereld te zijn.

Na een besloten presentatie geleverd voor Koning Mohammed VI en de officiële uitgave van het 'Toerisme Visie 2020'  een maand later, heeft Marokko ingrijpende hervormingen aangekondigd om "Marokko te verhogen in 2020 tot éen van de top twintig toeristische bestemmingen ter wereld en een model van duurzaamheid in de Middellandse Zee bestemmingen. ", meldt Moroccoworldnews

De uitgebreide reeks hervormingen werken aan unieke, veilige en betaalbare toeristische ervaringen voor de bezoekers van Marokko. Deze omvatten hervormingen in het bestaande hotel ranking-systeem, vervoer, toeristische gidsen en veiligheid.

Het Marokkaanse Ministerie van Toerisme heeft twee belangrijke strategieën uitgevoerd in haar streven om een hoge kwaliteit accommodatie te bieden tegen een betaalbare prijs. Daarnaast heeft zij enorme aandacht besteed aan het vergroten van het aantal logies verstrekkende accommodaties. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende toename in de capaciteit van kamer , een stijging van 97.000 bedden in 2001 tot meer dan 230.000 bedden aan het einde van 2015.

Niet tevreden met alleen het aantal toeristen dat Marokko kan voorzien, implenteerde het Ministerie van Toerisme ook een nieuwe ranking systeem in 2002. De doelstellingen van deze hervorming zijn om de kwaliteit van de aangeboden services aan toeristen te verhogen en de concurrentie tussen toeristische ondernemingen op nationaal en internationaal niveau te verbeteren.

Het Marokkaanse Ministerie van Toerisme richtte zich ook op de hervorming van toeristische vervoer, waarbij zij een groot aantal richtlijnen voor beleggers invoerde. Deze omvatten bepalingen met betrekking tot het onderhoud van voertuigen, minimum aantal passagiers per voertuig, verzekering, sociale dienst uitkeringen en de indiening van de jaarlijkse activiteitenverslagen.

Ook werden de reisgidsen niet vergeten. Eerder deze maand startte het ministerie met een jaarlijkse verplichte training voor "Gidsen van steden en toeristische routes" en "Gidsen van natuurgebieden." Deze training programma's werken aan het gevoel van gastvrijheid en de ontwikkeling van vaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden, openheid, fundamentele algemene cultuur, een positieve arbeidsethos, eerste hulp bij ongelukken, enzovoort. De tweedaagse trainingen zijn begonnen op 4 oktober 2016, onder toezicht van erkende trainers.

Marokko heeft zich ontpopt als de top toeristische attractie in Afrika met meer dan 12 miljoen toeristen en heeft onlangs nieuwe toeristische overeenkomsten gesloten met een groot aantal landen. Een nieuwe overeenkomst met China afgelopen mei zag het aantal Chinese toeristen naar Marokko stijgen met 300 procent.



© Redactie 2016
marokko
toerisme
hervormingen
top 20
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?