Marokko eregast op Portugal Agro fair

marokko
0
30 okt '16
Marokko was de eregast op de "Portugal Agro" fair die afgelopen vrijdag gehouden werd in Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

De Marokkaanse deelname aan deze internationale beurs voor de landbouw en de agro-food wijst op de rijkdom en diversiteit van de Marokkaanse export gerelateerde producten. Marokko presenteerde een breed scala van producten, variërend van citrusvruchten, verse groenten en fruit, lokale producten. Dit alles in een paviljoen met een oppervlakte van 150 m², meldt Le360   Dit was een mooie gelegenheid om de producten die van oorsprong uit Marokko komen te promoten en te communiceren over een breed scala aan producten, onderwijl de nadruk leggend op concurrentievoordelen op de Europese markt, met name de Portugese markt.

Men werd eraan herinnerd dat de Europese Unie de eerste bestemming is voor de Marokkaanse export van landbouwproducten en producten uit de zee.   In 2015 bedroeg de Marokkaanse export naar de EU 16 miljard Dirham van landbouwproducten en 12 miljard Dirham voor visserijproducten, een respectieve aandeel van 65% en 61% van de totale waarde van de export naar buiten.

 

© Redactie 2016
marokko
eregast
portugal
fair
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?