Migranten steken illegaal grens over naar Ceuta

buitenland
4
31 okt '16
Ongeveer 220 migranten uit sub harara zijn erin geslaagd de grens over te steken vanaf Marokkaans grondgebied naar de Spaanse enclave Ceuta.

Tijdens botsingen met veiligheidstroepen aldaar vielen 35 gewonden, volgens een verklaring van het plaatselijke bestuur.

"Immigranten met een vijandige en gewelddadige houding en velen van hen gewapend met stokken vielen de agenten aan toen deze probeerden om ze buiten te houden," zei de plaatselijke bestuurder van Ceuta in een verklaring, meldt Le360.  Drie civiele bewakers raakten hierbij gewond en tweeëndertig migranten moesten naar het ziekenhuis voor kleine verwondingen, aldus de verklaring. De politie is nog steeds op zoek naar een aantal migranten die naar de heuvels in de omgeving zijn gevlucht.

De enclaves bezet door Spanje in Marokko, Ceuta en Melilia, zijn de enige twee landgrenzen tussen de Europese Unie uit Afrika. Groepen migranten die naar Europa willen proberen regelmatig over de hoge hekken rond de twee steden te klimmen, zich bewapend met haken en puntige schoenen tijdens deze gevaarlijke "aanvallen".

Spanje is door mensenrechtenorganisaties bekritiseerd voor de gebrekkige uitvoering van de maatregelen om het recht op asiel te garanderen.

© Redactie 2016
marokko
ceuta
immigranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi