Eerste resultaten van onderzoek dood Mouhcine Fikri onthuld

marokko
1
1 nov '16
De procureur generaal van Al Hoceima heeft na onderzoek van de dood van Mouhcine Fikri besloten om 11 personen door te verwijzen naar de rechter.

De procureur-generaal van Al Hoceima heeft na onderzoek van de dood van Mouhcine Fikri besloten om 11 personen door te verwijzen naar de rechter voor vervalsing van openbare documenten en doodslag .

De eerste details over de tragische dood van Fikri Mouhcine werden onthuld en de eerste beslissingen werden genomen, meldt Telquel. Het Hof van Beroep heeft besloten om elf mensen te verwijzen naar de onderzoeksrechter, waaronder twee politieagenten, de afgevaardigde van de zeevisserij, het afdelingshoofd van de delegatie van de zeevisserij, de chef-arts van de diergeneeskunde service, voor vervalsing van openbare documenten en onvrijwillige doodslag na de dood van Mouhcine Fikri. Dit is wat blijkt uit een verklaring van de procureur-generaal op 1 november, waarin staat dat het besluit om deze elf personen verwijzen volgt op de ontvangst van het proces-verbaal van het onderzoek, waarbij meer dan 20 mensen waren geïnterviewd, en met de resultaten van een aantal bevindingen en confrontaties die naar voren kwamen gedurende de voorlopige hechtenis .  De Procureur-generaal heeft ook de Nationale Gerechtelijke Politie Brigade (BNPJ), met het hoofdkantoor in Casablanca, verzocht om een ​​grondig onderzoek naar de omstandigheden van de dood te voeren.

Mouhcine Fikri had bijna 500 kilo zwaardvis bij zich, waar een visverbod op zit in de periode van 1 oktober tot en met 30 november van elk jaar in het kader van besluit van de minister van Landbouw en de zeevisserij No. 1176-1113 van 8 april 2013, aldus de verklaring.

De dood van de visverkoper had de afgelopen dagen veel protesten door het hele land tot gevolg. 

© Redactie 2016
marokko
al hoceima
mouhcine fikri
visverkoper
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?