President Tanzanie ondersteunt terugkeer Marokko in Afrikaanse Unie

marokko
0
1 nov '16
Gezamenlijk met Koning Mohammed VI gaven zij gezamenlijk hierover een verklaring.

Tanzaniaanse president John Pombe Joseph Magufuli sprak de steun van zijn land uit op het besluit van Marokko om weer toe te willen treden in de Afrikaanse Unie (AU) en zijn rechtmatige plaats terug te krijgen, aldus de gezamenlijke verklaring aan het eind van het officiële bezoek van de Koning aan Tanzania, van 23-25 oktober.

De heer Magufuli gaf ook uiting aan zijn bereidheid om Marokko's toelating te steunen in de institutionele pan-Afrikaanse familie op de volgende top.

Koning Mohammed VI en Tanzaniaanse president delen dezelfde ambitieuze visie voor Afrika. Bovendien sprak de Tanzaniaanse president, John Joseph Pombe Magufuli, de steun uit van zijn land voor de inspanningen van de Verenigde Naties om te komen tot een rechtvaardige, duurzame en voor beide partijen aanvaardbare oplossing betreffende de kwestie van de Marokkaanse Sahara, aldus de gezamenlijke verklaring.

Tijdens het koninklijke bezoek aan Tanzania, werd de vorst vergezeld door een grote delegatie van ministers, een aantal hoge ambtenaren en Marokkaanse ondernemers. Na COP22 zal de Koning verder gaan met fase twee van de Koninklijke Toer door Afrika.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
tanzania
toer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi