Badr Hari verre van op z'n mond gevallen tijdens persconferentie (video)

marokko
0
1 nov '16
De pot waar iedereen op zit te wachten, daar vond vandaag de persconferentie van plaats, en wat voor ééntje.

Op 10 december is het zover, dan speelt kickbokskampioen Badr Hari mogelijk zijn laatste partij. De vechtsporter leek in eerste instantie zijn handschoenen definitief te hebben weggelegd totdat hem een wel heel interessant voorstel werd gedaan. Een andere grote naam in de sport, Rico Verhoeven, gaf aan tafel bij het Ziggo Sport programma Pep Talk aan een partijtje te willen spelen tegen Hari en daagde hem uit op live-televisie.

Niet zo heel lang daarna liet Hari middels sociale mediakanalen weten de uitdaging aan te gaan. 'Challenge accepted' zo luidde het bericht op zijn Instagram-account, het wachten was alleen nog op een organisator die de pot op zich nou nemen en een datum. Nu bekend is dat Glory onder andere deze wedstrijd organiseert en het gala op 10 december in het Duitse Oberhausen is, restte alleen nog een persconferentie voorafgaand aan deze pot.

En wat voor een persconferentie, een waar psychologisch schouwspel waarbij Badr Hari duidelijk de overhand had. Mondig zoals we hem altijd kennen was Rico Verhoeven juist het tegenovergestelde. De Nederlander hield in en men kon hem er zelfs af en toe op betrappen dat hij heel moeilijk uit z'n woorden kwam. Duidelijk was wel dat Hari deze partij heel erg serieus neemt en alleen de winst telt.

Zo arrogant en eigenwijs als we Badr kennen, liet hij dat ook aan het einde van de persconferentie zien. Waar normaal gesproken alle tegenstanders een 'staredown' met elkaar doen, liep Hari zonder ook maar iets te zeggen de zaal uit. Het zou erop kunnen duiden dat hij absoluut geen angsten heeft voor Verhoeven. Verhoeven zelf reageerde, terecht natuurlijk, met dat deze actie respectloos was. Toen Hari de zaal uitliep werd door een journalist nog 'lafaard' nageroepen.

Check hieronder een deel van de persconferentie

© Redactie 2016
marokko
badr hari
rico verhoeven
glory
kickbox