Fransman in Dar Bouazza gearresteerd met heel wapenarsenaal

marokko
1
3 nov '16
Vuurwapens, diverse messen en munitie werden ontdekt in het huis van een Franse onderdaan in Dar Bouazza. De verdachte werd onmiddellijk aangehouden.

De politie ontdekte een aantal vuurwapens, messen en munitie tijdens de inval afgelopen zaterdag in het huis van een Franse onderdaan in Dar Bouazza, meldt Assabah. 

Het lukt mensen nog steeds om illegaal vuurwapens Marokko in te smokkelen, ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen. Na zijn arrestatie, op bevel van de procureur-generaal van de rechtbank in Casablanca, werden de 65 jarige man en zijn Marokkaanse vrouw verhoord door een speciaal team van de Koninklijke Gendarmerie. De vrouw werd hierna vrijgelaten maar moet wel ter beschikking van justitie blijven.   De vuurwapens die in beslag zijn genomen tijdens de inval zijn naar het laboratorium van de Koninklijke Gendarmerie gestuurd voor analyse. De krant zei dat de in beslag genomen wapens zijn samengesteld uit vier professionele vuurwapens (over het algemeen gebruikt door professionele bendes), meer dan 350 kogels en zo'n twintig messen van verschillende grootte.   De verdachte zou in juli vorig jaar via de luchthaven van Tanger het land zijn binnengekomen en zou zijn gesetteld in de buitenwijken van Casablanca, Dar Bouazza. De man kon het bezit van deze wapens niet rechtvaardigen, noch de wijze hoe ze werden vervoerd naar Marokko.


© Redactie 2016
marokko
casablanca
vuurwapen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?