Grote ravage na halve finale beker tussen IRT Tanger en MAS Fes

marokko
2
3 nov '16
Geheel tegen de verwachting in stootte tweede divisionist MAS Fès door naar de finale van de Coupe du Throne, met alle gevolgen van dien.

Na voldoende voorzorgsmaatregelen te hebben genomen, onder meer het uit het stadion verbannen van geregistreerde overlastgevers, dacht de clubleiding van IRT escalatie te kunnen voorkomen. Desondanks ontaarde de bekerwedstrijd toch in een ravage om en rondom het Grand Stade de Tanger. Na de uitschakeling van de Botola Pro club, IRT Tanger, gingen hooligans buiten het stadion flink aan de haal met auto's. Naast voertuigen, waaronder een politie-auto, vernielden ze ook etalages van winkels die in de buurt lagen en alles wat op hun pad lag. Als gevolg van deze wrede daden zijn er 27 verdachten aangehouden, zo meldt le360.

IRT speelde een beladen halve finale bekerwedstrijd, Coupe du Throne, tegen het vorig seizoen gedegradeerde MAS Fès. De trainer van MAS is een bekende voor vele Marokkaanse en Nederlandse voetballiefhebbers, namelijk Tarik Sektioui. De rechtsbuiten die in Nederland voor onder meer AZ Alkmaar, RKC Waalwijk en Willem II uitkwam staat voortaan aan de leiding bij de club. Hij kan MAS naar een beker leiden, zij plaatsten zich namelijk door de winst tegen IRT voor de finale. 

Het is niet de eerste keer dat het fout gaat in Marokko met bekerwedstrijden of andere beladen duels. Niet zo heel lang geleden was er zelfs een dode te betreuren tijdens een wedstrijd van Raja Casablanca, deze werd slachtoffer van een gevecht tussen twee rivaliserende supportersgroepen van de club. 

© Redactie 2016
marokko
coupe du throne
irt tanger
mas fes
vernielingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?