Eerste hoorzitting van jonge vrouw die zelfmoord wilde plegen in Agadir

marokko
0
3 nov '16
De jonge vrouw die zelfmoord probeerde te plegen in Agadir door het beklimmen van een hoogspanningsmast, zal op 19 januari voor de rechtbank verschijnen voor een eerste hoorzitting

Op 22 oktober probeerde een jonge vrouw om haar leven te beëindigen door het beklimmen van een hoogspanningsmast in Agadir. Dankzij de tussenkomst van een aantal getuigen, die de autoriteiten waarschuwde, werd zij echter gered. Toen zij ondervraagd werd door de politie, zei ze dat ze in februari 2011 was verkracht  door de zoon van een kolonel. De vrouw werd vervolgens vastgehouden in een psychiatrisch ziekenhuis, waar zij tien dagen verbleef, meldt Le360.

De Arabische krant Akhi meldt in de editie van vandaag dat de jonge vrouw voor de rechtbank zal verschijnen voor een eerste hoorzitting op 19 januari 2017. De verkrachter zou de jonge vrouw onder bedreiging van een mes naar de kelder van een huis in aanbouw hebben geleid, waar hij haar verkrachtte. Bovendien beschuldigt de jonge vrouw de vader van de vermeende dader van het verzuimen van zijn plicht om haar te redden.   Haar klacht, op 5 april 2012 ingediend bij een rechtbank in de buurt van Agadir, werd geweigerd wegens "gebrek aan bewijs". Het dossier werd in 2013 gesloten. Na  al die jaren van wachten probeerde de wanhopige jonge vrouw haar leven te beëindigen, aldus de krant.

(Photocredit: Le360)  

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
agadir
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?