FBI aanwezig bij COP22

marokko
5
3 nov '16
De diensten van de FBI zijn al hard aan het werk in Marokko om de veiligheid van de Amerikaanse delegatie mee te helpen garanderen.

Een paar dagen voor de start van de COP22 wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen , en niet alleen aan de Marokkaanse kant. Amerikaanse agenten van de FBI, maar ook onderdelen van de Amerikaanse inlichtingendiensten, zijn momenteel in Marokko om de veiligheid van de Amerikaanse delegatie bij COP22 te garanderen, meldt Al Ahdath Al Maghribia in zijn editie van vandaag.   Het is nog steeds niet duidelijk of President Obama of vice-president Joe Biden zich bij de Amerikaanse delegatie zal voegen, en dit is voor veiligheidsredenen wel belangrijk. De onduidelijkheid maakt het er voor de FBI niet makkelijker op en daarnaast is de COP22 net een dag voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.    Al Ahdath stelt bovendien dat er ook veiligheidsdiensten van andere landen al in Marokko aanwezig zijn, waaronder Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

De krant voegde eraan toe dat een duidelijke strategie is opgezet door het Directoraat-Generaal van Nationale Veiligheid, onder de directe supervisie van Abdellatif hammouchi, om maximale veiligheid voor alle deelnemers aan de COP22 te waarborgen. Deze strategie omvat niet alleen het gebied rond de plaats van de COP22, maar ook alle strategische locaties in de stad, belangrijke wegen en belangrijke infrastructuur, met inbegrip van de luchthaven.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
cop22
fbi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?