Zaki vervolgt trainersloopbaan in Algerije

marokko
2
3 nov '16
Na ontslagen te zijn door de Marokkaanse voetbalbond, verbindt Badou Zaki zich nu aan een Algerijnse werkgever.

Badou Zaki is een trainer en oud-international met een enorme staat van dienst in Marokko. Badou Zaki stond als speler, doelman destijds, aan de leiding van het enorme succes dat Marokko ooit boekte op een Wereldkampioenschap. Als captain van de nationale ploeg bereikte hij als eerste Afrikaanse land de tweede ronde op het WK van 1986 in Mexico. De jongere generatie kent Zaki vooral vanwege zijn prestatie als bondscoach tijdens de Afrika Cup van 2004. Met de Atlas Leeuwen haalde hij de finale van het toernooi waar gastland Tunesiëuiteindelijk aan het langste eind trok.

Vorig jaar ontslagen door de Marokkaanse voetbalbond na het aanstellen van huidig bondscoach Hervé Renard zat Zaki zonder club of land om te coachen. Gezien hij een duidelijk contract had waarin clausules stonden die zijn ontslag regelden, hield hij vast aan dit contract. Hij zou naar verluidt, om toch nog enigszins van waarde te zijn, andere taken vervullen binnen de voetbalbond FRMF. Maar gisteren werd dus bekend dat Zaki een nieuwe club heeft gevonden, ditmaal in Algerije. Het zou gaan om CR Belouizdad, een club die acteert op het hoogste niveau in Algerije.

Verwacht wordt dat de oud-trainer van onder meer OCS Safi, Kawkab Marrakech en Wydad Casablanca een der deze dagen een handtekening zal zetten onder een contract wat hem aan de club bindt. Het is overigens niet bekend of Zaki zijn nog lopende contract bij de Marokkaanse bond heeft afgekocht of dat dit andersom is gebeurd. 

© Redactie 2016
marokko
badou zaki
algerije
club
atlas leeuw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?