Uitgeleverde crimineel ontsnapt op vliegveld Mohammed VI in Casablanca

marokko
3
4 nov '16
Een crimineel die afgelopen dinsdag door Zweden werd uitgeleverd aan Marokko wist direct na landing te ontsnappen op de luchthaven Mohammed VI.

Verschillende bronnen melden dat de verdachte werd vergezeld door drie agenten van de Zweedse politie, meldt Assabah in hun editie van vandaag. Hij maakte gebruik van gaten in de beveiliging en verdween. Hij is zelfs niet verschenen bij de douane en ondanks het video surveillance systeem is hij erin geslaagd om de luchthaven ongezien te ontvluchten.   De verdachte wordt niet omschreven als gevaarlijk, maar hij werd door zowel de Zweedse als de Marokkaanse politie gezocht voor meerdere delicten. Bronnen zeggen dat de verdachte werd uitgeleverd aan Marokko voor zijn betrokkenheid bij illegaal immigratie verkeer. De man vervalste verblijfsvergunningen. In Marokko was er ook een nationale signalering uitgeven voor fraude en de afgifte van een ongedekte cheque van 10.000 dirham.

Na zijn arrestatie en ondervraging werd besloten om hem uit te leveren aan Marokko. De coördinatie van deze uitlevering was in handen van de Marokkaanse autoriteiten.   Zowel de Marokkaanse als de Zweedse autoriteiten geven elkaar de schuld van de ontsnapping van de man. De Zweedse politie is van mening dat hun verantwoordelijkheid eindigde bij de ingang op Marokkaans grondgebied. Terwijl volgens de Marokkaanse politie het overnemen van de man op ​​officiële wijze moest gebeuren en middels een officieel rapport dat de man eraan zou komen. Bronnen suggereren dat de Marokkaanse autoriteiten wel degelijk bewust waren van de komst van de verdachte, vanaf het moment dat man in Zweden ging boarden voor de vlucht naar Casablanca.   Deze zaak veroorzaakte nogal wat paniek onder de ambtenaren op de luchthaven Mohammed V. Assabah meldt dat een spoedvergadering werd gehouden in aanwezigheid van het hoofd van de territoriale administratie, de commissaris van politie van Casablanca en vertegenwoordigers van verschillende afdelingen. De bijeenkomst richtte zich op de ernst van de situatie en de impact ervan op luchthaven operaties.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
mohamme vi
vliegveld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?