Rechtszaak tienermeisjes met lesbische uitingen is uitgesteld

marokko
11
5 nov '16
Het proces van de tienermeisjes vervolgd voor homoseksualiteit is uitgesteld tot 25 november.

De hoorzitting van de twee tienermeisjes uit Marrakesh, beschuldigd van homoseksualiteit na het uitwisselen van een kus op een terras, is uitgesteld tot 25 november. 

Tot op heden zijn er negentien organisaties die deze twee meiden ondersteunen en de intrekking eisen van artikel 489 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht, dat voorziet in een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar in de gevangenis en een boete van 120-1200 Dirham

Een collectief dat vecht in de strijd tegen discriminatie meldt volgens Le360 in een verklaring dat éen van de meisjes ernstig werd mishandeld door haar familie voordat zij haar overhandigden aan de politie. Het collectief benadrukten ook dat er meerdere overtredingen door de justitiële autoriteiten zijn gepleegd. De familie van het andere meisjes werd pas twee dagen na de arrestatie ingelicht dat hun dochter in hechtenis was genomen. Ouders hebben in Marokko het recht om verhoren bij te wonen en dit is niet gebeurd, ook niet tijdens de hoorzitting voor de openbare aanklager in de rechtbank, terwijl het meisje wel minderjarig is. 

© Redactie 2016
marokko
marrakech
homoseksualiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?