Maradona: 'Leve de koning, leve Marokko, leve de Sahara!' (video)

marokko
4
6 nov '16
Diego Maradona is weer teruggekeerd in Marokko, zo blij als dat ie is.

Morgen vindt de 41e viering van de Groene Mars plaats, de dag waarop Marokko de Sahara weer in handen kreeg ten koste van de Spaanse koloniale bezetting. Op bevel van voormalig Koning Hassan II gingen er honderdduizenden Marokkanen met gevaar voor eigen leven de bezetting aanvechten, en met succes. Al gauw gaf Spanje de bezetting op en zwaait Marokko sindsdien de scepter over het gebied, met tot op de dag van vandaag altijd nog het getouwtrek van verzetsbeweging Polisario die gesteund worden door de Algerijnen.

Desalniettemin is morgen een dag waarop alleen feestelijkheid de stemming zal bepalen. Een special-guest voor deze dag is Diego Maradona die de Groene Mars voor de tweede keer aandoet. Tijdens een speciaal ingelaste persconferentie van onder andere de Marokkaanse voetbalbond liet de oud wereldster zich uit over deze dag. Morgen zal hij tijdens een galawedstrijd met tal van andere oud-voetballers het gerenoveerde Sheikh Mohamed Laghdaf stadion openen. 

Maradona geeft aan erg verheugd te zijn met zijn terugkomst in Marokko. Om zijn liefde voor het land te benadrukken riep hij zelfs: 'Leve de koning, leve Marokko, leve de Sahara!'

Check hieronder de korte versie van de persconferentie:

© Redactie 2016
marokko
diego maradona
groene mars
sahara
laayoune
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?