Zonne-energie complex Ouarzazate-Noor, ingrijpend project in hernieuwde energie

marokko
0
6 nov '16
"Ouarzazate-Noor is een ingrijpend project op het gebied van hernieuwbare energie en energievoorziening en het samenbrengen van technologische innovatie en duurzame ontwikkeling"

Dit zei de vice-president van de Europese Investeringsbank (EIB) Román Escolano afgelopen vrijdag in Ouarzazate, meldt Moroccoworldnews. 

Ouarzazate Solar Power Station, ook wel Noor Power Station is een zonne-energie complex in het Souss-Massa-Drâa gebied in Marokko, op 10 km van Ouarzazate stad.

De financiering van dit zonne-energie complex is een echte trots voor de EU-bank die, samen met Marokko, van klimaatactie een topprioriteit heeft gemaakt, zei Escolano in een toespraak aan de zijlijn van een persbezoek aan het Ouarzazate-Noor complex, en daarbij ook opmerkte dat het Koninkrijk Marokko een belangrijke partner is van de EIB in het Middellandse-Zeegebied.

Sinds 2011 werd 28% van de investeringen van de EIB in Marokko uitgetrokken voor klimaatmaatregelen, wat overeenkomt met € 500.000.000 uit de 1,7 miljard euro, zei hij.

Op zijn deelname aan de COP22 zei Escolano dat als bevoorrechte partner van Marokko voor vele jaren, de EIB tijdens dit evenement een nieuwe financieringsovereenkomst met het bureau van elektriciteit en drinkwater (ONEE) zal ondertekenen voor de uitbreiding en de modernisering van het zuiveringsnetwerk in kleine Marokkaanse steden.

© Redactie 2016
marokko
ouarzazate
hernieuwbare energie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?