0
6 nov '16
De twaalfde Eredivisiespeelronde is ten einde, deze keer met vier Marokkaanse treffers.

Sparta Rotterdam - SC Heerenveen (3-1):
Het was vrijdag weer raak voor de Ajax-huurling. Net zo goed als dat Sparta zich ontwikkelt, zo goed gaat het ook met het doelpuntengemiddelde van Zakaria El Azzouzi. De spits staat tot nu toe op vier treffers en één assist uit 11 wedstrijden. Tegen SC Heerenveen nam hij de 2-1 voor zijn rekening nam hij beheerst te hebben binnengetikt op aangeven van Goodwin. Morgen meldt de aanvaller zich samen met Hachim Mastour en Sofyan Amrabat bij Marokko B in Rabat waar ze het op 14 november gaan opnemen tegen de A-selectie van Palestina.

FC Utrecht - Excelsior (2-1):
Met drie Marokkanen op het veld hield FC Utrecht zich goed staande tegenover Excelsior, met de drie punten als beloning. De overwinning werd volledig mogelijk gemaakt door het duo Yassin Ayoub en Nacer Barazite. Ayoub nam, op aangeven van Barazite, de eerste treffer voor rekening. Nadat Barazite de bal zachtjes voor gaf in het strafschopgebied haalde Ayoub keihard uit en zag zijn bal in de rechterhoek eindigen.

De tweede treffer kwam dus uit de voeten van Barazite. Hij werd op het midden van de vijandelijke helft aangespeeld door Sebastien Haller, na een korte dribbel opende hij net voor het strafschopgebied zijn schot. Onder keeper Muyters gleed zijn inzet succesvol het doel in. Barazite ging de 87e minuut het veld af, collega's Amrabat en Ayoub vulden de gehele speeltijd.

Vitesse - Heracles Almelo (1-2):
Met een wonderschone treffer op zijn naam had linksbuiten Brahim Darri een hoofdrol in de 1-2 overwinning van Heracles. De aanvaller trok de score gelijk na de openingstreffer van Ricky van Wolfswinkel. Aangegeven op het middenveld voltrok Darri een prachtige dribbel waarna hij genadeloos hard uithaalde en succesvol binnenschoot.