Renault wil Tanger de auto-industrie hub van Afrika maken

marokko
1
7 nov '16
Mark Nassif, de directeur van de activiteiten van Renault in Marokko, bevestigde vrijdag dat het bedrijf Tanger als de auto-industrie hub van Afrika wil maken, volgens een nieuw rapport van de Maghreb Arab Presse (MAP).

Nassif merkte op dat de kuststad alle ingrediënten heeft - met inbegrip van een sterke arbeidsmarkt, ideale locatie en goed ontwikkelde infrastructuur - om een continentaal voertuig verzamelcentrum te worden.

De zakenman van het Franse bedrijf maakte de opmerkingen tijdens een persconferentie van de 5de editie van een grote industrie conferentie in Tanger. Dit jaar zullen Renault-fabrieken in de stad 270.000 voertuigen produceren - een stijging van 90.000 ten opzichte van vorig jaar, meldt Moroccoworldnews.

De sector draagt jaarlijks ongeveer 50 miljard dirham bij aan de Marokkaanse economie, waardoor het een van de belangrijkste motoren is van de groei van het BBP (Bruto Binnenlands Product) op regionaal en nationaal niveau.

Renault's fabriek in Casablanca is op weg om een nieuw productie record te vestigen van 70.000 auto's dit jaar.

De Marokkaanse regering schat dat de omvang van de auto-industriesector hoger dan 100 miljard dirham zal zijn in het jaar 2020 en zal zorgen voor 175.000 banen voor Marokkanen.

Renault auto's zijn populair onder Marokkanen, laten de verkoopcijfers voor de eerste acht maanden van 2016 zien. Volgens de Franse nieuwssite La Nouvelle Tribune verkocht Renault 3.961 auto's in augustus alleen al, daarmee een marktaandeel bereikend van 35 procent.


© Redactie 2016
marokko
tanger
auto industie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?