Marokkaanse inlichtingendiensten extra alert

marokko
2
8 nov '16
De Marokkaanse inlichtingendiensten zijn extra alert na ontcijfering van versleutelde gesprekken tussen leden van Daesh waarin zij spreken over geplande aanslagen in verschillende landen.

De afgelopen dagen zijn de Marokkaanse inlichtingendiensten extra alert, meldt Al Massae vandaag. In versleutelde discussies spraken leden van Daesh over vergevorderde plannen voor terreuraanslagen. De Marokkaanse diensten werken actief samen met hun Europese collega's, waaronder de Fransen en de Spanjaarden, in navolging van deze discussies die werden gevoerd via Whatsapp.

Het terroristische netwerk gebruikt al enige tijd versleuteling van hun berichten door applicaties die dit mogelijk maken, zoals Whatsapp en Telegram. Een van de discussies verontrustende de autoriteiten duidelijk, in die discussie werd gesproken over op handen zijnde terroristische aanslagen in o.a. een aantal Europese landen. Al Massae meldde verder nog dat de Marokkaanse, Algerijnse en Tunesische inlichtingendiensten onlangs een geheim rapport uitwisselden met gedetailleerde informatie over geplande terroristische aanslagen.

Daesh wil met deze aanslagen bereiken dat de getroffen landen hun militaire acties in Irak en Syrië heroverwegen, meldt de krant, waarin ook wordt aangegeven dat de doelen van de terroristische aanslagen hoofdzakelijk openbare ruimtes zijn. Bovendien zouden de leiders van Daesh de keuze van de doelwitten nu neerleggen bij de daders zelf.   Al Massae herinnerde eraan dat Marokko ook wordt beïnvloed door deze terroristische dreigingen. De verslechterende situatie in Libië kan de infiltratie van terroristen in andere Maghreb-landen vergemakkelijken.

© Redactie 2016
marokko
inlichtingendienst
daesh
aanslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?