35 gedetineerden voor het gerecht na muiterij in jeugdgevangenis in Salé

marokko
0
8 nov '16
Maar liefst 35 jeugdgedetineerden worden volgende week voor het gerecht gebracht in Rabat na een muiterij afgelopen weekend in de jeugdgevangenis in Salé.

De jeugdgedetineerden veroorzaakten expres een brand met het vooropgezette plan om in de commotie collectief te ontsnappen, meldt Al Akhbar vandaag. Dit mislukte echter en één medegevangene kwam hierbij om het leven.   Niet tevreden met het resultaat van de brand vielen de  35 jeugdgedetineerden, in de leeftijd van 19 tot 21 jaar, de bewakers aan met knuppels en messen en slaagden zij erin om de grote poort te bereiken. Na 2 uur tijd waren de bewakers in staat de situatie onder controle te krijgen en de betrokken gedetineerden weer in hun cel te stoppen. 

Dit incident is vergelijkbaar met een eerdere poging tot uitbraak die onlangs plaatsvond in de jeugdgevangenis in Oukacha. De gevangenen daar kwamen in opstand tegen de overheid en veroorzaakten ook een brand, door het in brand steken van hun bezittingen zoals o.a. dekens, in een poging om uit te breken. Het enige verschil, volgens Al Akhbar, is dat de zaak van de gevangenis van Salé niet werd verscholen voor de media, met name omdat het een dode tot gevolg had.

© Redactie 2016
marokko
sale
gevangenis
muiterij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?