Orange neemt nog voor 2017 Meditel volledig over

marokko
1
8 nov '16
Marokko's op één na grootste provider zal binnenkort in Franse handen zijn.

Nog voor het begin van komend kalenderjaar zal het Marokkaanse Meditel volledig zijn overgenomen door Orange, meldt de baas van het concern die over de regio Afrika gaat. Bruno Mettling zegt dat het bedrijf zich uitstekend heeft ontwikkeld op het gebied van mobiele telefonie, het doel is om ditzelfde pad te gaan bewandelen voor de vaste telefoonlijn. 

In 2010 nam Orange al zo'n 40% van de aandelen van Meditel over voor het slordige bedrag van 640 miljoen euro. De waarde van die aandelen wordt nu geschat op ruim 300 miljoen. Vorig jaar werd al aangekondigd men een volledige overname van de Marokkaanse provider wilde gaan realiseren en het bedrag wat daarvoor gereserveerd zou worden werd geschat op 72 miljoen euro. Deze overname past in het streven van Orange om steeds meer voet aan wal te krijgen in Afrika, momenteel reikt het aantal klanten op het continent tot 100 miljoen (voornamelijk Egypte, Tunesië, Senegal en Mali). 

Nog voordat men kan spreken over de volledige overname, moet deze wel groen licht krijgen van de Marokkaanse telecomtoezichthouder ANRT.

© Redactie 2016
marokko
orange
meditel
overname
telecom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?