Marokkaanse vrouw was tegelijkertijd met twee mannen getrouwd

marokko
39
9 nov '16
De recente arrestatie in Casablanca van een Marokkaanse vrouw, een waarzegster, heeft geleid tot een ongekende openbaring.

De vrouw, en moeder van 2 kinderen, bleek al enige tijd getrouwd te zijn met twee mannen, zo meldt Assabah gisteren. De vrouw was getrouwd met een man met de Marokkaanse nationaliteit en een man met de Saoedische nationaliteit. De twee huwelijkscontracten, één bevestigd in Rabat en de andere in Casablanca, waren authentiek. De twee documenten werden naar behoren goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten binnen de familie rechtbanken in beide steden.

Geschiedenis

De vrouw in kwestie had in 2001 een man ontmoet met de Saoedische nationaliteit, zij was toen 21 jaar oud. Na verloop van tijd werd de relatie serieuzer en na een verloving besloten zij in 2005 in het huwelijksbootje te treden. Echter, de goedkeuringsprocedure van het huwelijkscontract door de Saoedische autoriteiten is lang en complex en kan jaren duren. In dit geval duurde dit maar liefst vier jaar.

Ondertussen accepteerde de vrouw een huwelijksaanzoek van een Marokkaanse man en trouwde daarmee in 2008 in Casablanca. Enige tijd later, in 2009, werd de huwelijksakte met de Saoedische man gevalideerd door de Saoedische en Marokkaanse autoriteiten. In al die jaren, vanaf het goedkeuringsproces van het huwelijkscontract met de Saoedische man tot op heden, bleef de niets vermoedende Saudiër voldoen aan al de materiële behoeften van zijn bruid.

Onderzoek

Volgens de resultaten van het onderzoek bleek dat in beide gevallen de vrouw ongehuwd was en de documenten leek te hebben om dat te bewijzen. De gepresenteerde geboorteakten waren in beide huwelijken afgegeven door de bevoegde autoriteiten in Chichaoua en waren rechtsgeldig. Maar de vrouw presenteerde wel twee verschillende versies van haar nationale identiteitskaart, met verschillende cijfers en letters. Een van de twee kaarten, vervalst in 2006, was ondertekend door Charki Draiss, de huidige minister van Binnenlandse Zaken.

In de afgelopen jaren heeft de vrouw twee kinderen gekregen en niemand weet wie de vader is. De Saoedische man, die zei dat hij geschokt was omdat hij niets van het dubbelleven van zijn vrouw wist, heeft besloten om naar de rechter te stappen om het vaderschap van de twee kinderen te verifiëren.

© Redactie 2016
opmerkelijk
marokko
casablanca
polygamie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?