Twee pooiers in Essaouaira gearresteerd voor verkopen van een minderjarige

marokko
1
9 nov '16
In Essaouira werden twee pooiers gearresteerd en in hechtenis genomen voor het seksueel uitbuiten en "verkopen" van een 16 jarig meisje aan rijke mannen.

De AMDH (Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten) heeft zeer verontrustende gegevens onthuld over de zaak van de minderjarige die door pooiers was "verkocht" aan rijke mannen.

De criminele bende gespecialiseerd in vrouwenhandel en prostitutie had een meisje van 16 jaar gedwongen om deel te nemen aan prostitutie in villa's en appartementen in de stad. Het slachtoffer had naar verluidt seksuele relaties met een ambtenaar van de stad, een gepensioneerde bankier en een miljardair, meldde Assabah dit weekend. 

De familieleden van het slachtoffer gingen zelf op onderzoek uit toen zij merkten dat het gedrag van het meisje veranderde. Toen zij de telefoon van het meisje doornamen kwamen de ouders achter de feiten. Zij hebben de autoriteiten toen ingeschakeld en bij hun klacht hebben ze foto's van hun dochter toegevoegd in zeer suggestieve poses welke waren gevonden op de laptop van het meisje.

Rachid Cherii, voorzitter van AMDH, zei dat de wet en de juridische procedures niet juist zijn gevolgd in dit schandaal. De twee pooiers werden vervolgd en zitten in detentie, terwijl de drie mannen, de klanten, zijn aangeklaagd maar wel op vrije voeten zijn. 

De voorzitter van de Vereniging vertelde ook dat de familie van het slachtoffer onder druk werd gezet door de advocaten van de verdediging. Het is inderdaad vreemd dat deze kwestie is behandeld door de rechtbank in plaats van het Hof van Beroep, omdat het gaat om de seksuele uitbuiting van een minderjarige en de arrestatie van een groep pooiers.


© Redactie 2016
marokko
essaouira
pooiers
minderjarige
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?