Sjiitische beweging verliest rechtszaak tegen Benkirane

marokko
18
9 nov '16
De klacht van Marokkaanse sjiieten, die juridische stappen hadden genomen toen de autoriteiten weigerden om de constitutie van hun vereniging te aanvaarden, is afgewezen.

Marokkaanse sjiieten verloren hun rechtszaak tegen Abdelilah Benkirane en Mohamed Assad, meldt Al Massae vandaag.    De sjiieten klagen dat de autoriteiten het indienen van de notulen van de oprichting van een vereniging genaamd "Progressieve boodschappers' weigeren. Zij zullen de heropening van hun zaak eisen. Ze dreigden zelfs om hun toevlucht nu te nemen tot internationale gerechtelijke instanties om de houding van Marokko, dat in strijd zou zijn met de mensenrechten, aan de kaak stellen.

Dezelfde bron citeert de sjiitische woordvoerder die zei: "We hebben het rapport van de rechter nog niet gezien en de argumenten die gebruikt zijn om onze klacht af te wijzen. Maar we zijn al bezig met een nieuwe versie om zo te anticiperen en eventuele gebreken in de juiste vorm aan te passen". Hij bevestigde ook hun bereidheid om te communiceren en hun zaak te verdedigen richting diverse internationale organisaties.  

© Redactie 2016
marokko
benkirane
sjiieten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?