Panini's sturen 32 mensen naar de eerste hulp in Safi

marokko
0
9 nov '16
Panini's met gehakt stuurden meer dan dertig mensen naar de eerste hulp afgelopen maandag in Safi.

Panini's met gehakt veroorzaakten een collectieve voedselvergiftiging afgelopen maandag in Safi, meldt Al Akhbar vandaag. Zij hadden allemaal bij hetzelfde voedselkraampje panini's gekocht. Alle mensen met voedselvergiftiging werden direct vervoerd naar het ziekenhuis, terwijl de politie snel werd gewaarschuwd. 

Al Akhbar zei dat de slachtoffers de hele dag naar het ziekenhuis stroomden. Zij leden allen aan dezelfde symptomen; koorts, overgeven, acute diarree en buikpijn. In totaal werden tweeëndertig patiënten opgenomen. Slechts acht mensen waren in staat om het ziekenhuis te verlaten na het ontvangen van de nodige zorg, terwijl de overige patiënten onder medisch toezicht bleven.

De opgeroepen autoriteiten waren snel aanwezig en er werden monsters verzameld van de gewraakte panini's, bekend op Bordeaux Avenue, een paar meter van het Mohammed V ziekenhuis. Maar de families van de slachtoffers waren teleurgesteld om te zien dat de autoriteiten het voedselkraampje niet wilden sluiten en zij gaven aan dat zij de wens hebben om de eigenaar in de rechtbank te vervolgen. 

De deplorabele staat van de hygiëne in voedselkraampjes wordt door dit geval weer duidelijk, er vind ook geen controle plaats door voedselautoriteiten bij dergelijke voedselkraampjes.

© Redactie 2016
marokko
safi
paninis
eerste hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?