Franse president Hollande zal sculptuur aanbieden aan Koning Mohammed VI

marokko
2
10 nov '16
De Franse president François Hollande, die naar verwachting aanstaande dinsdag op COP22 zal aankomen, zal een sculptuur van de kunstenaar Jean Denant getiteld "Mare Nostrum" als gift aan koning Mohammed VI overhandigen

Volgens het Franse dagblad Midi Libre  gaat  het een sculptuur van de kunstenaar Jean Denant getiteld "Mare Nostrum". Het roestvrije werk van staal reproduceert de geografie van het Middellandse-Zeegebied. Hij weegt 150 kg en is 4,30 meter bij 2 meter.   "Het is een poëtisch en politiek werk, dat de Middellandse Zee niet presenteert als een onbegaanbare grens, maar als een verbindende schakel en het geeft een humanistische visie op de wereld", verklaarde Jean Denant, die de Franse president tezamen met de gift zal begeleiden.

Midi Libre leert ons ook dat het de Franse minister van Cultuur, Audrey Azoulay, was dit werk ontdekt, tijdens een bezoek aan Sète afgelopen zomer. Toen ze hoorde dat er een "horizontale" versie van de sculptuur was, had André Azoulay's dochter het idee dit als een geschenk aan Mohammed VI te geven waarna de minister dit idee onmiddellijk voorstelde aan François Hollande.

Photocredit: Midi Libre

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
cop22
hollande
gift
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?