Mensenrechtenorganisatie verricht eigen onderzoek naar dood Mouhcine Fikri

marokko
3
11 nov '16
De Nationale Raad voor de Mensenrechten (CNDH) heeft besloten om een eigen onderzoek te verrichten naar de tragische dood van Mouhcine Fikri.

Een delegatie onder leiding van Mohamed Sebbar, secretaris-generaal van de CNDH, bracht een bezoek aan de betreffende plaats (waar Mouhcine Fikri omkwam) en had een ontmoeting met de familie van de overledene, vis professionals, NGO's en lokale overheden.

"Het onderzoek van de CNDH is voor intern gebruik en de conclusies zullen pas bekend worden gemaakt zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan in deze zaak", meldde een bron van de CNDH aan Le360,  "de Raad weigert in te grijpen tijdens een lopend gerechtelijk onderzoek".

Ter herinnering, de onderzoeksrechter heeft reeds acht mensen in voorlopige hechtenis geplaatst - met inbegrip van de bestuurder van de vuilniswagen - onder de aanklacht van "doodslag". Drie andere verdachten worden wel vervolgd, maar mogen dit op vrije voeten afwachten. Op donderdag 10 november weigerde de onderzoeksrechter om een voorlopige invrijheidstelling te verlenen aan de bestuurder van de vuilniswagen.

© MAROKKO.NL 2016
marokko
mouhcine fikri
cndh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?