Verwarde man verspreidde meer dan 200.000 dirham in Fes

marokko
4
11 nov '16
Een verwarde man verspreidde afgelopen woensdag meer dan 200.000 dirham op de openbare weg in Fes.

Een verwarde man verspreidde meer dan 200.000 dirham op de openbare weg in Fes, onder de ogen van voorbijgangers die zich vervolgens haasten naar de rijbaan om de bankbiljetten te verzamelen, meldt Assabah in zijn editie van vandaag.   De man, vijftig jaar oud, lijdt aan een psychiatrische aandoening en verliet zijn huis in een crisis en voorzien van een blauwe zak met een grote som geld. Het precieze bedrag is onduidelijk, maar het zou gaan om ongeveer 220.000 dirham. Eenmaal op een hoofdweg in de wijk El Farah, begon de man de inhoud van zijn tas te verspreiden waarbij hij hysterisch schreeuwde en hiermee de aandacht trok van voorbijgangers. 

De familie van de man, die zijn verspreiding van geld niet kon waarderen, wist niet hoe hij in staat was om al dat geld te pakken te krijgen. Door een snelle interventie van de politie kon ongeveer 120.000 dirham worden terug verzameld, maar de menigte was er inmiddels dus al wel vandoor gegaan met  zo'n 100.000 dirham.

De man werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis voor een expertise. Een onderzoek werd ook geopend om onderzoek te doen naar de redenen die hem ertoe brachten om dit te doen.

© Redactie 2016
marokko
fes
dirhams
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?