Matchday: Marokko ontvangt Ivoorkust in kolkend stadion (video)

marokko
2
12 nov '16
Ditmaal zijn letterlijk alle ogen gericht op het Marokkaanse elftal.

De Atlas Leeuwen voltrokken gisteren hun laatste groepstraining in aanloop naar de confrontatie met Afrikaans kampioen Ivoorkust. In een uitverkocht Grand Stade de Marrakech zal het elftal van Hervé Renard zich staande moeten houden tegen één van de meest serieuze opponenten van Marokko de afgelopen periode.

Met aan beide kanten flink wat afwezigheid van vaste krachten lijken de kansen op de drie punten evenredig verdeeld. Ivoorkust moet het stellen zonder onder andere Gervinho (Hebei Fortune), Eric Bailly (Manchester United) en Jean-Michael Séri (OGC Nice). Marokko daarentegen kreeg afmeldingen van bijvoorbeeld Karim El Ahmadi, Aziz Bouhaddouz en Hakim Ziyech.

Wat we bij voorgaande kwalificatiereeksen voor WK's hebben geleerd is dat elk punt, en dan vooral tijdens thuiswedstrijden cruciaal zijn. Gezien de slechte omstandigheden tijdens uitwedstrijden, arbitrage die meestal niet serieus te nemen is en het minder aantrekkelijke karakter van deze ontmoetingen over het algemeen, presteert Marokko buitengewoon slecht in dit soort wedstrijden.

Hard op weg naar eerherstel door bijvoorbeeld 18 jaar afwezigheid op een WK en sinds 2004 ondermaats te hebben gepresteerd tijdens Afrika Cups, is een zege vanavond een prachtig resultaat om op voort te borduren. 

Ten overvloede voor degenen die er nog niet van op de hoogte waren. Deze wedstrijd kent geen gestuntel met live-streams, de ontmoeting zal om 21:00 (Nederlandse tijd) live worden uitgezonden door de satellietzenders Al Aoula en Arryadia. 

Hieronder nog beelden van de laatste groepstraining van de Atlas Leeuwen

© Redactie 2016
marokko
ivoorkust
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk kwalificatie
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?