Twintig jaar cel voor Tjadische terreurverdachte in Rabat

marokko
1
12 nov '16
De man uit Tsjaad werd afgelopen mei in Tanger gearresteerd en is donderdag veroordeeld tot twintig jaar in de gevangenis wegens terrorisme door het Hof van Beroep in Rabat.

In zijn slotpleidooi had de vertegenwoordiger van het openbaar ministerie verzocht om een straf van dertig jaar gevangenis, gezien de ernst van de beschuldigingen tegen de verdachte.

In Tanger gearresteerd door het Centraal Bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ), was "De Slachter" (dat was zijn bijnaam) in het bezit van een groot arsenaal aan wapens, munitie en producten die worden gebruikt bij de vervaardiging van explosieven en een verscheidenheid aan toxische producten.

De man uit Tsjaad kwam op 4 mei in Marokko aan op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca. Hij werd in opdracht van Daesh naar Marokko gestuurd om toezicht te houden, slapende cellen op te leiden en Algerijnse en Marokkaanse extremisten doordrenkt met de ideologie van Daesh te hergroeperen, volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken.   Hij was van plan om op grote schaal terreuraanslagen tegen westerse diplomatieke missies en toeristische bezienswaardigheden te plegen, met als doel het ondermijnen van de veiligheid en de stabiliteit van het land, in overeenstemming met de agenda van Daesh.

© Redactie 2016
marokko
rabat
daesh
terreurverdachte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?