Leerlingen krijgen nog steeds geen lessen in Frans en wiskunde in Tanger

marokko
13
12 nov '16
In Tanger hebben de klassen, zowel op de primaire en secundaire niveaus, tot nu toe geen lessen wiskunde of Frans kunnen volgen.

Het begin van het schooljaar begon slecht in de omgeving Tanger-Asilah. Sterker nog, bijna twee maanden na het begin van de klassen hebben de primaire en secundaire klassen nog steeds geen les in Frans en wiskunde. Ouders en verzorgers van de leerlingen besloten daarop om te gaan protesteren.   Op woensdagochtend hielden de ouders en verzorgers van de leerlingen uit protest een sit-in aan de voorkant van het hoofdkwartier van het ministerie van Onderwijs in Tanger.

Volgens Akhbar Al Yaoum, die de informatie in haar editie van gisteren meldde, leidde dit protest er toe dat het ministerie docenten die les geven in informatica of natuurkunde toe hebben gewezen aan het onderwijzen van wiskunde. Deze maatregel heeft het probleem zeker niet opgelost. Sterker nog, de bronnen van de krant zeggen dat niet minder dan tweehonderd docenten dit jaar het onderwijs hebben verlaten om met pensioen te gaan, zonder dat deze zijn vervangen. Vandaag de dag, volgens dezelfde bronnen, is er een tekort van vierendertig wiskunde docenten en vierentwintig docenten van de Franse taal.



© Redactie 2016
marokko
tanger
docenten
te kort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?