Acht soldaten gearresteerd voor betrokkenheid bij drugshandel in Marokko

marokko
0
12 nov '16
Ze worden beschuldigd van het verstrekken van informatie aan criminele bendes die gespecialiseerd zijn in de drugshandel in ruil voor grote sommen geld.

Acht soldaten werden gearresteerd in het zuiden van Marokko voor hun bewezen betrokkenheid bij drugshandel. Ze werden voor de militaire rechtbank van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) in Rabat gebracht alvorens te worden overgebracht naar de gevangenis in Salé. Dit wordt gemeld door Assabah, in zijn editie van dit weekend. Volgens de krant, zal de datum van het vonnis worden vastgesteld in de komende dagen.

Volgens bronnen werkten de soldaten in het Bakkari gebied van Bir Anzarane, op een paar kilometer afstand van de Sahara. Reeds verdacht van betrokkenheid bij drugshandel werden zij enkele maanden onder surveillance geplaatst. Zij verstrekten informatie aan buitenlandse criminele bendes, die hen hielp om drugs te vervoeren van de ene plaats naar de volgende plaats.

In ruil voor deze informatie ontvingen de soldaten grote sommen geld. Telefoongesprekken tussen het leger en de criminelen werden voor enkele maanden beluisterd en opgenomen, welke nu als bewijs zullen dienen in de rechtbank.



© Redactie 2016
marokko
soldaten drugshandel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?