Hammouchi wil agenten uitrusten met draagbare camera's

marokko
8
12 nov '16
De directeur-generaal van de Nationale Veiligheid, Abdellatif Hammouchi, zou overwegen om politieagenten, waaronder speciale interventie-eenheden, uit te rusten met draagbare camera's op hun uniform.

Hammouchi kondigde nieuwe bepalingen aan om geluid en beeld bij politie-ingrijpen te registreren, meldt Al Massae dit weekend   Volgens de krant bereidt de directeur-generaal van de Nationale Veiligheid zich voor om nieuwe technieken op te nemen om de transparantie van politie-interventies te garanderen, door het vastmaken van draagbare camera's op de uniformen of de vesten van agenten en speciale interventie-eenheden.

Het doel van deze operatie is om "beschuldigingen en vraagtekens bij de acties van politieagenten te ontkrachten, waarbij zij beschuldigd worden van het niet respecteren van de wet". "In het geval van een klacht van een verdachte over vermeende politie blunders, zou het dan genoeg zijn om te verwijzen naar de opnames om te verifiëren of het klopt ," meldt de krant.   Deze nieuwe bepaling wordt nu gemaakt nadat er meldingen kwamen van vermeende excessen door agenten, waardoor er wrijving ontstond met onder andere straatverkopers op de openbare weg.

Op hetzelfde moment zal de DGSN in de komende dagen de ingebruikname van de nieuwe regionale eenheden aankondigen, waarvan interventies alleen kunnen worden uitgevoerd in direct overleg met het DGSN.   Deze nieuwe eenheden hebben onder andere een eenheid specifieke gewijd aan het onderhandelen met verdachten, een commando team voor de vrijlating van gijzelaars en teams om gewapende verdachten te confronteren. Deze regionale eenheden zullen worden uitgerust met hypermoderne logistieke middelen.





© Redactie 2016
marokko
hammouchi
draagbare camera
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?