3-jarig kind herenigd met moeder na ontvoering van vader naar Engeland

marokko
2
13 nov '16
Zoals helaas wel vaker voorkomt in een stukgelopen huwelijk was ook dit kindje het uiteindelijke slachtoffer.

Wat een gelukkig huwelijk moest zijn eindigde in een traumatische ervaring voor de nog maar drie jaar oude Saif. Kind van een Marokkaanse moeder wonend in Marrakesh en een Pakistaanse vader die in Groot-Brittannië verblijft, werd hij voor maar liefst drie maanden ontnomen van zijn moeder. 

De moeder in kwestie, Fatima Zahra, trouwde in 2014 officieel met de vader van haar kind. Een jaar nadat Saif ter wereld kwam. Al gauw kwam ze erachter dat de man die ze in 2008 voor het eerst leerde kennen een geheim verleden achter zich hield. Hij bleek getrouwd te zijn in Londen en al drie kinderen te hebben. Daar bovenop deed hij de moeite niet om zijn vrouw en Saif in de kosten voor hun dagelijkse leven te voorzien, het huwelijk kwam al gauw onder spanning te staan. 

Het verhaal ging dat de vader tijdens één van z'n vakanties in Marokko het zoontje had opgehaald bij zijn moeder om hem naar het zwembad te brengen. Toen na een tijd de vader het kindje nog steeds niet had teruggebracht begonnen de alarmbellen te rinkelen. Met tussenkomst van een stichting die zich inzet voor Arabisch sprekende vrouwen in Engeland, onder leiding van de Marokkaanse Souad Talsi, kwam Fatima Zahra tot de ontdekking dat haar zoon in Engeland was met zijn vader.

Via de rechter werd uiteindelijk afgedwongen dat de vader geen recht had op de voogdij van zijn zoon. Zowel het paspoort van Saif als van zijn vader werden in beslag genomen, Souad Talsi zorgde er uiteindelijk voor dat het kind werd herenigd met zijn moeder in Marrakesh. 

© Redactie 2016
marokko
ontvoering
groot-britannie
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?