Marokkaan presenteert 100% elektrische auto op COP22

marokko
0
13 nov '16
Geheel in het teken van duurzaam omgaan met klimaatschommelingen presenteerde de Marokkaanse Imad zijn 100% elektrische auto.

Het fenomeen elektrische auto heeft tegenwoordig een bekend karakter gekregen. Desondanks zijn ze niet allemaal volledig elektrisch, al doet de naam dat vermoeden. Bij de vervaardiging en het gebruik van heel veel elektrische auto's komt er toch nog veel aardgas bij kijken. Imad Morchid had hier een passend antwoord op in de vorm van een auto die voor de volle 100% elektrisch is.

Met veel bewondering werd de auto bekeken tijdens het COP22 congres in Marrakech, het voertuig draagt de naam Jadéite. Door het gebruik van veel sterke elektrische batterijen heeft de auto een vermogen van 650 pk en een pieksnelheid van 320 km/h. De accu heeft slechts drie uur nodig om volledig opgeladen te zijn. 

In Marokko is het voertuig al veelvuldig getest na de introductie in 2014, hiermee won Morchid de Star Tech Africa prijs destijds. Naar verwachting zal het prototype ook getest gaan worden in Europa. 

© Redactie 2016
marokko
cop22
elektrisch
uitvinding
klimaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?