Echpaar licht 7 werkzoekende vrouwen op in Tiflet

marokko
0
14 nov '16
Een echtpaar in Tiflet heeft zeven vrouwen opgelicht. Zij beloofde hen, in ruil voor grote sommen geld, banen in Saoedi-Arabië of bij de Koninklijke Strijdkrachten (FAR).

Beschuldigd van oplichting van werkzoekenden werd een koppel in Tiflet gearresteerd door de gerechtelijke politie. De echtgenoten werden vervolgens voorgeleid aan de officier van justitie bij de rechtbank in Khemisset De vrouw en haar man zijn respectievelijk 50  en 60 jaar oud. Het echtpaar had een aantal mensen beloofd een baan te regelen in Saoedi-Arabië of bij de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) in Marokko, meldt Al Massae vandaag.

Volgens de krant begon het allemaal toen zeven vrouwen een klacht indienden bij de procureur-generaal in het district Khemisset. De zeven slachtoffers beweerden dat een bepaalde vrouw, in het bijzijn van haar man, hen had verzekerd dat ze een aantal bekenden had die hen een baan kon garanderen. De vrouw had hen ook gevraagd om een geldvoorschot, variërend van 10.000 tot 15.000 dirham. De verdachte had ook hetzelfde bedrag geleend van een slachtoffer, met de belofte om haar te vergoeden. Een paar dagen later verlieten de verdachten Tiflet, vergezeld door haar man, naar een onbekende bestemming. Pas na enkele dagen wachten besloten de zeven slachtoffers uiteindelijk om een klacht in te dienen bij de rechtbank.

De gerechtelijke politie startte een onderzoek naar het echtpaar die gewoon incognito in een huis in Tiflet woonden. Op het moment van hun arrestatie ontkende het echtpaar in alle toonaarden. Pas tijdens het verhoor biechtte de verdachte op dat zij zeven slachtoffers hebben opgelicht door hen fictieve banen ye beloven tegen grote sommen geld.

© Redactie 2016
marokko
tiflet
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?