Twee vrouwen gearresteerd die Syrische vluchtelingen imiteerden in Meknes

marokko
1
14 nov '16
Twee jonge vrouwen zijn onlangs veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf. Zij deden zich voor als Syrische vluchtelingen en vroegen om liefdadigheid.

Dit gebeurde in Meknes, meldt Akhbar Al Yaoum in zijn editie van vandaag. Justitie heeft besloten om de twee jonge zussen te veroordelen tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het imiteren van Syrische vluchtelingen om zo liefdadigheid te vragen.    De twee zussen, 26 en 28 jaar oud, zijn afkomstig uit Fes. Zij hadden een Syrische vrouw ontmoet die hen toestond dat de zussen kopieën van haar paspoort maakte. Gewapend met deze kopieën en met Syrische klederdracht stonden de zussen op de belangrijkste verkeersaders van de stad om te vragen om liefdadigheid. Voor de zorgvuldigheid hadden de zussen een kamer gehuurd in de oude medina van Meknes   De rechtbank hield bij het opleggen van de straf rekening met de sociale omstandigheden van de zussen, zij waren niet welgesteld. 

Het is niet de eerste keer dat de politie mensen arresteert voor het imiteren van Syrische vluchtelingen, de politie meldt dat dit vaker voorkomt in onder andere Oujda en Saïdia.

© Redactie 2016
marokko
meknes
imitatie
syrische
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?