Marokkaanse politieagent geschorst voor beledigen Rif bevolking

marokko
19
15 nov '16
Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de DGSN, heeft een politieagent geschorst voor het beledigen van de Rif bevolking in een Facebook-bericht.

De politieagent, die werkt op het Beni Ansar kantoor in de buurt van de grens met Melilla, veroorzaakte nogal wat tumult op social media vorige week toen hij de Rif bevolking beledigde in een Facebook-post, meldt de Marokkaanse website Lesiteinfo.

Maatschappelijke organisaties in de stad Nador gaven uiting aan hun verontwaardiging over de beledigende uitspraken in een brief aan de directeur-generaal van DGSN. In de brief benadrukten zij dat er strafmaatregelen moesten worden genomen tegen de gewraakte officier.

De DGSN reageerde op de brief door het mobiliseren van een commissie om het incident te onderzoeken en concludeerde dat de agent ter verantwoording moet worden geroepen.

De geschorste politieman zal verschijnen voor een tuchtcollege voor een administratieve sanctie.

Het incident komt na de waarschuwing van de DGSN aan politieagenten tegen enige vorm van misbruik van social media. In augustus drong Hammouchi erop aan dat politieagenten zich onthouden van het versturen van hun foto's of die van hun familieleden op sociale media en adviseerde hen om pseudoniemen te gebruiken in het geval ze willen communiceren met hun vrienden.


© Redactie 2016
marokko
dgsn
belediging
rif
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?