Marokko heeft 50 miljard dollar nodig voor toekomstige klimaatdoelstellingen

marokko
6
15 nov '16
De Marokkaanse overheid zal flink in de buidel moeten tasten.

Onlangs bracht het instituut INDC, wat zich bezigt met het doorberekenen van bijdrages aan doelstellingen, het nieuws dat er flink wat geld nodig is voor de toekomstige klimaatdoelstellingen van Marokko. De instantie schat het benodigde bedrag op zo'n 50 miljard dollar, dit bedrag gaat dan wel weer uit van de periode van 2010-2030. 

Gezien Marokko het voornemen heeft de uitstoot van gassen met zo'n 25 procent te verlagen, zijn hier verschillende middelen voor wil men dit bewerkstelligen. Zo'n 15 tot 20 procent van het geraamde bedrag zal ten goede moeten komen van maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. In Marokko verwacht men dat er in totaal zo'n 38 miljard dollar voort gaat komen uit international bijdragen.

Het tweede offer die gebracht zal moeten worden is dat in de verschillende sectoren van de Marokkaanse economie er meer bewustzijn zal moeten komen en dat de sectoren hierop gaan acteren. Vanuit de overheid zal dit gestimuleerd en ondersteund moeten worden, vooral in de landbouwsector is nog veel voor verbetering vatbaar. 

© Redactie 2016
marokko
klimaat
budget
projecten
toekomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?