Marokko boekt nipte zege op Togo in oefenduel (video)

marokko
0
16 nov '16
In een leeg stadion trok Marokko ditmaal wel de overwinning naar zich toe.

In nasleep van het mindere resultaat en spel van afgelopen zaterdag kreeg Marokko al vroeg in de openingsfase een treffer om de oren van de nummer 93 van de wereld. In de 9e minuut al werd een verdedigende fout van respectievelijk Alaves en Wydad Casablanca verdedigers, Zouheir Feddal en Amine Attouchi, afgestraft door doelpuntenmaker Ayite.

Met een nagenoeg geheel omgegooid elftal had men slechts 8 minuten nodig om Marokko op gelijke hoogte te brengen. Khalid Boutaib, spits bij het Franse Racing Strasbourg, tikte op beheerst wijze binnen en egaliseerde de stand op het scorebord. Het was dezelfde man die de eerste zege in 17 jaar tegen het land wist te realiseren, in de 58e minuut maakte Boutaib de 2-1 wat ook de eindstand zou zijn.

Het lege stadion van gisteravond stond in schril contrast met de sfeer van zaterdag. Na de remise tegen Ivoorkust was de teleurstelling duidelijk te proeven bij de Marokkaanse aanhang in diverse interviews. Met de kans voor plaatsing nog volledig open gaat het Marokkaanse elftal zich de komende periode volledig focussen op het evenement wat hen in januari te wachten staat, de Afrika Cup in Gabon.

Voor degenen die het gisteravond niet konden opbrengen om live te kijken, hieronder een samenvatting van de wedstrijd

© Redactie 2016
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
togo
herve renard
oefenduel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?